Vama a adus la buget peste 375 mln lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 17-23 iulie, 376,5 de milioane de lei, fiind perfectate per total 9.991 de declarații vamale.

Vama_punct vamal

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 108 tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 56 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 235.684 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 102.884 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.731 și respectiv 13.869 de traversări.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Iata ca a fost suficient de-i alungat pe PLDMisti de la conducerea vamii si asta automat a influientat cresterea veniturilor. Deci bani si inainte trebuiau sa fie suficienti la Vama, doar ca acestia erau incasati sub forma de mita.

    Apreciază

  2. Acum vedem că vama aduce ceva venit l abugetul de stat, dar să vedem cum vor fi reglementate și celelalte instituții!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.