Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, au fost demişi din funcţie. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi de către preşedintele Igor Dodon.

Glavan-Zubcu

Ruxanda Glavan și Victor Zubcu. Colaj: crimemoldova.com

„Am semnat decretele de demitere a doi miniștri: Ruxanda Glavan, ministru al Sănătății și Victor Zubcu, ministru al Tineretului şi Sportului. Cum am menționat de mai multe ori, susțin reducerea aparatului administrativ, a numărului de ministere și pledez pentru eficacitatea acestora – calitativă și nu numerică. Optez pentru numirea în funcția de ministru doar a profesioniștilor”, se arată într-un mesaj postat de Dodon pe Facebook.

Remanierile au loc în legătură cu adoptarea noii structuri a Guvernului, care presupune reducerea numărului de ministere de la 16 la nouă.

Ministerul Sănătății a fost comasat cu Ministerul Muncii și, deocamdată, va fi condus de către ministrul de profil, Stela Grigoraș. Ministerul Tineretului a fost comasat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării și va fi condus de către Monica Babuc.

Reclame