O grupare din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic

O grupare infracţională din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic, Sinaloa, pentru a introduce cocaină în Marea Britanie, potrivit autorităţilor britanice, relatează site-ul International Business Times, citat de Mediafax.

Grupare_militari_banditi

Foto: mediafax.ro

Cartelul Sinaloa, condus de către Joaquin Guzman, cunoscut drept „El Chapo”, este considerat „una dintre cele mai puternice organizaţii de trafic de droguri din lume”, potrivit Agenţiei Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie.

Autorităţile britanice au anunţat că un sindicat european al Sinaloa colaborează cu o grupare infracţională organizată din România care „are capacitatea de a introduce cantităţi foarte mari de cocaină în Marea Britanie, în fiecare săptămână”.

Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie (NCA) a mai precizat că noua alianţă dezvoltată de cartelul Sinaloa ridică îngrijorări în privinţa securităţii la punctele de acces pentru camioane şi feriboturi către Marea Britanie.

„Cartelurile mexicane au căutat din ce în ce mai mult să-şi maximizeze profiturile prin stabilirea unui punct de sprijin pe piaţa drogurilor din Marea Britanie, unde preţurile pentru cocaină sunt ridicate. Aceste droguri au fost transportate de curieri prin mai multe aeroporturi europene, precum cele din Frankfurt şi Bruxelles, înainte de a ajunge în Marea Britanie. Unii dintre aceşti curieri au fost interceptaţi cu 4-5 kilograme de cocaină în posesia lor”, se arată într-un comunicat al NCA.

Agenţia nu a oferit informaţii suplimentare despre identitatea grupării din România sau despre modul în care aceasta operează în Marea Britanie, dar a precizat că „precedentele interdicţii privind aprovizionarea nu au împiedicat gruparea să-şi continue activitatea infracţională pe piaţa din Marea Britanie”.

În 2016, un şofer de autocar din România a fost arestat şi condamnat la 17 ani de închisoare după ce a fost prins în timp ce transporta cocaină în valoare de 18 milioane de lire sterline în Marea Britanie. Românul încerca să introducă marfa sub pretextul că transportă elevi din Franţa către oraşul englez Dover.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.