Combaterea traficului de ființe umane | Pavel Filip: „Nu voi accepta scuze sau justificări la următorul raport”

Premierul Pavel Filip a solicitat să fie întreprinse măsurile necesare pentru îmbunătățirea politicilor naționale de combatere a traficului de ființe umane. Cererea a fost făcută marți, 25 iulie, în cadrul ședinței Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip s-a referit la raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de ființe umane, în care R. Moldova a fost retrogradată în clasament. „Desigur că putem scoate în evidență mai multe probleme cu care ne confruntăm, dar este necesar să ne mobilizăm și să ne organizăm în așa mod încât în perioada imediat următoare să avansăm pe acest segment”, a declarat Pavel Filip.

În cadrul ședinței Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane a fost aprobat un set de măsuri pentru redresarea situației în domeniu. Printre acestea se regăsesc întărirea capacităților de investigare, urmărire penală și condamnare a traficanților, combaterea corupției în sistemul judecătoresc, protejarea anchetatorilor și procurorilor de influența externă, asigurarea protecției victimelor pe parcursul proceselor de judecată și al urmăririi penale.

Premierul Filip a spus că va monitoriza personal evoluțiile înregistrate în acest domeniu și a solicitat secretariatului Comitetului să prezinte lunar rapoarte privind acțiunile realizate. „Avem toate instrumentele necesare și nu voi accepta scuze sau justificări la următorul raport, noi suntem obligați să înregistrăm progrese în acest sens”, a conchis Pavel Filip.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Pina Filip nu vorbeste un pic mai dur, lucrurile nu prea se misca din loc. Moldova are mult de lucru ca sa se alinieza la standardele occidentale asa ca nu avem timp de pierdut.

    Apreciază

  2. Problema asta, dupa cum se vede, ramina a fi destul de grava. Si dupa cum se vede autoritatile mai au mult de lucru in acest sens.

    Apreciază

  3. daca n-o fi proastele care sar cu „ea” in mercedes dupa bani usori n-o fi existat fenomenul.. asa insa, o sa existe mereu!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.