Preşedintele va lua în curând o decizie cu privire la soarta Procurorului General

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va decide în curând soarta Procurorului General, Jeff Sessions, pe care l-a umilit public în ultima săptămână cu o serie de acuzaţii lansate atât într-un intreviu pentru New York Times, cât şi prin mesajele postate pe Twitter, relatează BBC.

donald-trump

Donald Trump. Foto: Evan Vucci / ap.org

Preşedintele Trump l-a acuzat pe Sessions că a adoptat o „poziţie foarte slabă” în anchetarea democratei Hillary Clinton pentru utilizarea unui server privat de e-mail în timpul mandatului de la Departamentul de Stat.

Cu doar o zi în urmă, miliardarul republican a susţinut că Procurorul General este asediat de scandaluri, într-un mesaj postat pe Twitter.

Trump este nemulţumit că Jeff Sessions s-a recuzat din ancheta federală cu privire la presupusele contacte dintre asociaţii campaniei republicane şi agenţii Kremlinului. Acesta a dezminţit în repetate rânduri orice contact dintre asociaţii campaniei sale şi Rusia, exprimându-şi în acelaşi timp neîncrederea în concluzia comunităţii de informaţii cu privire la interferenţele ruse în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Recuzarea înseamnă că Sessions nu are nicio putere asupra procurorului special pentru Rusia, Robert Mueller, care a extins recent investigaţia care-i vizează pe consilierii preşedintelui american şi pe ginerele Jared Kushner.

Însă, Sessions are de gând să-şi păstreze funcţia la conducerea departamentului de Justiţie şi nu are de gând să plece dacă nu este concediat de către preşedintele Trump.

Directorul de Comunicare de la Casa Albă, Anthony Scaramucci, a alimentat specualţiile potrivit cărora zilele lui Jeff Sessions sunt numărate la departamentul Justiţiei.

„Vom lua o decizie în curând”, a declarat Scaramucci.

Sessions a mers luni la Casa Albă, dar nu s-a întâlnit cu preşedintele Donald Trump, potrivit purtătoarei de cuvânt Sarah Huckabee Sanders.

News.roCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.