Poliţia de Frontieră a R. Moldova i-ar fi interzis intrarea pe teritoriul ţării deputatului rus Pavel Şperov, dar şi unui grup de artişti, care ar fi venit în ţara noastră pentru a participa la evenimentele din stânga Nistrului, scrie trm.md citând presa de la Chişinău.

Chisinau International Airport

Aeroportul Internațional Chișinău. Foto: moldova.org

Solicitat de Realitatea.md, Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a venit cu o explicație. „Persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în R. Moldova, pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificându-și scopul vizitei”, a menționat Serviciul de presă al instituției.

Între timp, potrivit agenției TASS, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a cerut Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova să se implice în situația privind reținerea a 10 artiști ruși pe Aeroportul din Chișinău, precum și interzicerea accesului în țară a deputatului rus Pavel Șperov.

Într-o postare pe contul său de Facebook, șeful statului, Igor Dodon, condamnă reținerea cetățenilor ruși pe aeroportul din Chișinău. „Calific aceste acțiuni drept provocări îndreptate spre întreruperea eforturilor președintelui în legătură cu refacere relațiilor moldo-ruse, care continuă să se dezvolte pozitiv. Îmi cer scuze de la toți oaspeții țării noastre, care sunt supuși la astfel de acțiuni pe aeroportul din Chișinău”, a mai scris Dodon.

Reclame