Violențele din estul Ucrainei s-au soldat cu cel puțin 59 de morți în rândul civililor de la începutul lui 2017, a indicat într-un raport Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), relatează vineri agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Donetk_Ukraine

Foto: tigr.net

Totodată, cel puțin 271 de persoane necombatante au fost rănite în conflictul dintre trupele guvernamentale și rebelii separatiști proruși în acest an în estul Ucrainei, potrivit sursei citate.

În perioada 10-25 iulie, observatorii internaționali au contabilizat 21 de victime având legătură cu conflictul, inclusiv trei decese în regiunile Donețk și Lugansk, se precizează în raport.

Conflictul s-a extins în estul Ucrainei din aprilie 2014, când trupele guvernamentale au lansat ofensive pentru recâștigarea controlului asupra unor localități ocupate de către insurgenți. În confruntări și-au pierdut viața peste 10.000 de persoane, inclusiv civili și combatanți din ambele tabere, și alte circa 24.000 au fost rănite.

În ultimele două săptămâni, observatorii OSCE au înregistrat tot mai multe cazuri de violențe între cele două tabere, în pofida celui mai recent armistițiu, intrat în vigoare pe 24 iunie.

Reclame