PLDM amenință autoritățile cu acțiuni masive de nesupunere civică. Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a relatat, luni, în cadrul unui briefing de presă că „datorită acțiunilor întreprinse de către autoritățile din Moldova, în țară urmează timpuri dificile, când totul va fi condus de frică și corupție”.

Tudor Deliu

Tudor Deliu. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

„Plahotniuc și Dodon au acaparat întreaga Moldova, luând sub control totul, începând cu economia până la politică. Iar instituțiile de stat neglijează în mod deschis drepturile cetățenilor”, consideră el.

Vorbind despre schimbarea sistemului electoral mixt în Moldova, Tudor Deliu, s-a indignat de faptul că „decizia în acest sens a fost adoptată în pofida recomandărilor instituțiilor europene, în special, a Comisiei de la Veneția, precum și a opiniei cetățenilor R. Moldova”.

„Autoritățile nu au adus nici un argument logic în favoarea acestor amendamente. Prin intermediul acțiunilor sale, ei creează o imagine a unui stat instabil și corupt atât în fața Vestului, cât și Estului”, consideră el.

Deputatul a îndemnat cetățenii „să-și unească forțele cu scopul de a lupta pentru drepturile sale”.

„PLDM va participa la protestele pașnice, care vor avea loc în septembrie. Dar, dacă acestea nu vor aduce rezultate, partidul va îndemna oamenii să iasă la acțiuni de nesupunere civică. Autoritățile trebuie să înțeleagă că pedeapsa este inevitabilă și urmează în viitorul apropiat”, a avertizat el.

PLDM a fost creat în luna decembrie 2007. În prezent partidul este reprezentat de către cinci deputați în Parlament. Funcția de președinte a partidului, din iunie 2016, o deține fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru. Fostul lider și fondator al partidului, ex-premierul Vlad Filat, se află în închisoare, condamnat pentru corupere pasivă.

Reclame