Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că cei care controlează Guvernul de la Chişinău „cu siguranță au întrecut măsura”. Despre aceasta Dodon a scris pe Facebook, alfându-se în pelerinaj pe Muntele Athos.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: Alex Micsik / agerpres.ro

„În timpul rugăciunii pe Muntele Athos mi-am amintit de cuvintele lui Otto von Bismarck, numit cancelarul de Fier: «Nu vă aşteptaţi că, profitând o dată de slăbiciunea Rusiei, veţi primi veşnic dividende. Ruşii întotdeauna vin după banii lor. Și când vor veni – nu vă bazaţi pe acordurile iezuitice semnate care, parcă, vă justifică. Ele nu valorează nici hârtia pe care au fost scrise. Prin urmare, cu ruşii trebuie să jucaţi cinstit sau să nu vă jucaţi deloc». Consider că cei care încă mai controlează puterea de la Chişinău au uitat de acest lucru…”, a scris Dodon, citat de Infotag.

De asemenea, șeful statului a confirmat că de pe Muntele Athos va merge la Teheran, unde va participa la ceremonia de inaugurare a președintelui Iranului, Hassan Rouhani.

„Pe data de 4 august voi fi la Teheran. Intenționez să am o întâlnire planificată cu Dmitri Rogozin”, a precizat Dodon.

R. Moldova l-a declarat miercuri pe vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, persona non grata. Dodon a calificat această decizie drept „un act de mare nebunie politică”.

Reclame