O trupă de cântăreți-voluntari din Franța organizează, în perioada 12-18 august, un turneu prin orașele și satele din R. Moldova. În cadrul turneului, locuitorii din Palanca, Hâncești, Prajila, Mihăileni, Văratic, Chișinău și Ghetlova vor face cunoștință cu caporoperele compozitorilor moldoveni. 

Vioara_note muzicale

Foto: pxwalls.com

Potrivit Infotag, organizatoarea turneului, Ecaterina Baranov, a spus că muzicienii vor interpreta piesele lui David Fedov, Arcadie Luxemburg și Alexei Stârci.

„Scopul turneului constă în interpretarea muzicii vii în localitatea rurală, unde circa 90% de cetățeni niciodată nu au auzit-o. Dorim prin intermediul muzicii clasice naționale să apropiem cetățenii acestor localități de artă, de aceea vom avea prestații în muzeuri, internate și case de cultură. De asemenea, la concerte vom prezenta primul CD cu muzica noastră”, a spus Ecaterina Baranov.

Potrivit organziatorului, „concertele sunt un act de caritate și nu sunt sponsorizate de către nimeni”.

„Activitatea noastră se ține pe entuziasm, bunăvoință și curiozitate. La concert vor participa pianistul Elise Bachour, clarinetistul Marie-Dominique Pongy, vioriștii Agnes Ben Soussan și Nicolas Bachou, trompetistul Celine Rooy și violoncelistul Anastassia Marounina”, a spus ea.

Invitații speciali vor fi flautistul din Cipru Eleni Kappa și pianista portugheză Rita Namorado. De asemenea, la eveniment vor participa și artiștii moldoveni: solistul Iurii Vasiliev și viorista Dana Efremova. Intrarea la concrete este liberă.

Reclame