Circa 2000 de fire de cânepă au fost descoperite şi nimicite de poliţişti la Ocnița

Polițiștii de frontieră au depistat, în raionul Ocnița, circa 2000 de plante de cânepă ce depășeau 150 cm înălțime. Plantația creștea pe o parcelă de aproximativ 500 metri pătrați, printre culturile de floarea soarelui.

Canepa

Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au desfășurat joi, 3 august, acțiuni de control și profilaxie în zona frontierei moldo-ucrainene. Astfel, la 500 de metri de linia de frontieră, mai exact pe direcția Verejeni-Cremenoe, s-a descoperit într-un lan de floarea soarelui cânepă verde, cu fază diferită de vegetație. La fața locului, au fost smulse circa 2000 de fire, după ce s-a constatat că acestea nu erau special plantate și îngrijite. Conform procedurii legale, întregul lot de cânepă a fost transmis spre expertiză, în vederea constatării tehnico-ştiinţifice, ulterior să fie luate măsurile de nimicire a plantelor prin ardere.

Precizăm că, până în data de 31 august a.c., polițiștii de frontieră alături de alte subdiviziuni MAI, desfășoară operaţiunea „Mac-2017”, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.