Explicația lui Băsescu îl va bucura pe Dodon

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a explicat duminică, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” de la B1.ro, că nu poate candida pentru funcția de președinte al R. Moldova pentru că nu îndeplinește criteriile prevăzute de Constituția de peste Prut. 

Traian Basescu

Traian Băsescu. Foto: libertatea.ro

„Nu am dreptul. Uitați-vă în Contituția R. Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul R. Moldova și să ai cel puțin zece ani de când locuiești în R. Moldova. Cine spune așa ceva ori nu a citit Constituția R. Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii”, a spus Băsescu.

„Categoric, numele meu este folosit în R. Moldova. După Putin, în toate sondajele sunt cel mai popular om politic din afara R. Moldova. Categoric sunt pro-unionist, de aceea mi-am și asumat crearea unui partid unionist. Sunt doar președinte de onoare. Partidul Unității Naționale este condus executiv de domnul Șalaru și de doamna Gherman”, a mai spus fostul președinte.

Întrebat dacă atitudinea pro-unionistă poate duce la un conflict cu Rusia, Băsescu a răspuns: „Nu poate fi vorba de generarea unui conflict, pentru că România nu dorește o rezolvare prin forță, ci ținând cont de actul final al Convenției pentru Securitate în Europa. Este un articol care spune că în Europa frontierele se pot modifica numai pe cale pașnică, adică prin referendum sau prin vot al Parlamentelor. (…) România are obligația să stimuleze curentul unionist prin acțiuni politice și de sprijin al R. Moldova. Nu văd de ce nu am face-o. Nu este ilegal”.Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.