Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a preluat interimatul funcției de primar general al municipiului Chișinău. Solicitat de Moldpres, juristul Primăriei capitalei, Valeriu Bogdan, a specificat că „potrivit legislației, după ce primarul mun. Chișinău este suspendat din funcție, în mod automat, interimatul acestuia este preluat de viceprimarul capitalei”. 

Nistor Grozavu

Nistor Grozavu. Foto: ipn.md

La rândul său, șeful Serviciului de presă al Primăriei mun. Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a menționat pentru sursa citată că Grozavu îndeplinește atribuțiile primarului general al capitalei începând cu data de 2 august.

„În temeiul hotărârii instanței de judecată, fiind unicul viceprimar, domnul Nistor Grozavu îndeplinește interimatul funcției de primar general al capitalei. Funcția va fi ocupată până la pronunțarea unei decizii finale de către instanța de judecată”, a precizat Brânzaniuc.

La finele lunii iulie, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general al municipiului Chișinău până la emiterea unei sentințe definitive.

Procurorul de caz a declarat atunci că „suspendarea provizorie este necesară întrucât urmează a fi audiați mai mulți martori, care se află în strânsă legătură cu primarul capitalei, astfel că există riscul ca persoanele să fie influențate”.

Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de ofițerii și procurorii anticorupţie fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. În prezent, acesta este cercetat în stare de arest la domiciliu.

Totodată, și viceprimarul mun. Chișinău, Nistor Grozavu, are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost eliberat la finele lunii mai din arest la domiciliu, fiind cercetat în prezent sub control judiciar.

Reclame