Vama a adus la buget peste 385 mln lei într-o săptămână și peste 11 mlrd lei în primele șapte luni

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 31 iulie – 6 august, 385,2 mln lei, fiind perfectate per total 10.213 de declarații vamale. Totodată, în luna iulie curent, Serviciul Vamal a încasat 1 mlrd 608 mln lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 212 mln lei sau cu 15% mai mult față de luna corespondentă a anului 2016.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 66 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 53 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 173.632 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 111.142 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 21.469 și respectiv 14.391 de traversări.

Serviciul Vamal menționează că, pentru primele șapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterea volumului încasărilor generate se cifrează la 1 mlrd 787 mln lei (+20%), fiind colectate în total 11 mlrd 001 mln lei.Categorii:Economie

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. cei din pldm nu doresc sa ne marturiseasca unde se duceau banii de la vama pana in 2016?

    Apreciază

  2. Sa ne inchipuim pe citeva secunde cit incasa Filat numai de la aceasta institutie. De BEM si FISC nu mai spunem nimic.

    Apreciază

  3. Filat incasa nu rau de pe Vama da si mai bine de la BEM si FISC. Asta meritam.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.