Omul lui Ghimpu, condamnat la închisoare

Fostului ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, în penitenciar de timp semiînchis. Sentinţa a fost pronunţată miercuri seară de Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani. Verdictul prevede suspendarea executării pedepsei pe un termen de un an.

Mihai Ghimpu_Iurie Chirinciuc

Mihai Ghimpu și Iurie Chirinciuc. Foto: fb.com/iurie.chirinciuc

„Astăzi a fost pronunțată sentința de condamnare în privința ex-ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc și a doi agenți economici, complici ai acestuia. Iurie Chirinciuc a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență și abuz în serviciu. Astfel, față de el a fost aplicată pedeapsa sub formă de închisoare pentru un termen de un an și patru luni în penitenciar de timp semiînchis, cu aplicarea amenzii în valoare de 700 de unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru un termen de cinci ani”, a declarat, după pronunțarea sentinței, procurorul anticorupție, Victoria Furtună, potrivit trm.md.

Tot astăzi, a fost pronunțată sentința și în privința celor doi agenți economici. „Față de unul a fost aplicată pedeapsa sub formă de închisoare. Ca și în cazul lui Iurie Chirinciuc a fost suspendată condiționat executarea pedepsei pentru un termen de un an. Față de al doilea agent economic a fost aplicată pedeapsa sub formă de amendă în valoare de 2250 de unități convenționale, echivalentul a 45 de mii de lei”, a mai adăugat Victoria Furtună.

Chirinciuc nu a fost prezent la pronunțarea sentinței.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.