Un liberal de vază ar urma să-și afle astăzi sentința

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, ar urma să pronunțe miercuri, 9 august, sentința în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, este învinuit de trafic de influență și abuz de serviciu. Ședința de pronunțare a sentinței a fost anulată anterior de două ori, din diferite motive.

Iurie Chirinciuc

Iurie Chirinciuc. Foto: mtid.gov.md

Șeful Procuraturii Anticorupți, Viorel Morari, a declarat pentru IPN că ședința de judecată a fost stabilită pentru ora 15.30.

Iurie Chirinciuc se află sub control judiciar, după ce aproape două luni s-a aflat în arest preventiv. La sfârșitul lunii iunie, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului transporturilor și infrastructurii drumurilor Iurie Chirinciuc.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ex-ministrul transporturilor, împreună cu șefii a două companii de construcții, ar fi organizat o schemă cu scopul dobândirii ilicite de mijloace financiare. Aceștia ar fi făcut presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.