Slovacia este dispusă să ofere Serviciului Vamal al R. Moldova asistență financiară în procesul de modernizare a elementelor de infrastructură de pe teritoriul posturilor vamale de frontieră, astfel încât să fie create condiții optime pentru participanții la traficul transfrontalier.

SV_Vrabie

Foto: customs.gov.md

Despre intenția Slovaciei a comunicat joi, 10 august, ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Róbert Kirnag, în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

În context, Vitalie Vrabie și-a reiterat gratitudinea pentru suportul oferit de autoritatea vamală slovacă, care asistă Serviciul Vamal în demersurile de dezvoltare a conceptului AEO și a altor procedure simplificate.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat și contribuția înaltului consilier UE, Rosario de Blasio, care a identificat oportunitățile de asistență financiară din partea Slovaciei, orientate spre reabilitarea celor mai vitale elemente de infrastructură din cadrul punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, în cadrul discuțiilor, părțile au convenit pentru organizarea unor întrevederi a conducătorilor autorităților vamale din Republica Moldova și Slovacia în vederea fortificării relațiilor bilaterale, prin identificarea unor noi domenii de colaborare.

Relațiile de cooperare vamală între Moldova și Slovacia sunt prevăzute de Acordul de cooperare și asistență reciprocă în domeniul vamal, semnat la Bratislava, în data de 22 martie 2007, precum și de Acordul de Asociere RM-UE.

Reclame