Fostul deputat Chiril Lucinschi va fi cercetat penal. Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a respins vineri, 11 august, cererea avocaţilor fostului deputat, în legătură cu încetarea procesului penal, solicitat joi, 10 august, notează trm.md. De asemenea, a fost respinsă şi cererea ce îi oferea posibilitatea lui Chiril Lucinschi să se adreseze prin intermediul Ministerului Justiţiei autorităţilor din Liebenstein, Germania, care ar fi putut ridica probe în apărarea sa.

Chiril Lucinschi

Chiril Lucinschi. Foto: zdg.md

„Nu suntem satisfăcuți de hotărârile emise de instanță şi urmează să luptăm mai departe. Citesc foarte multe insinuări și speculații. Nu m-am înțeles cu nimeni și nu am dobândit vreun credit din Banca de Economii sau Banca Socială. Creditele care au fost luate sub gajul casei mele din Unibank au fost toate rambursate. Este o cauză penală în care nu ştiu de ce sunt învinuit”, a declarat presei Chiril Lucinschi.

Potrivit procurorului Vladislav Bobrob, decizia este legală şi întemeiată.

Următoarea şedinţă a fost programată pentru data de 17 octombrie, când va începe examinarea în fond a cauzei.

Menţionăm că ex-deputatul Chiril Lucinschi a fost reţinut în data de 25 mai. El este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Reclame