După ce a vizitat poligonul de la Bulboaca, Dodon avertizează guvernarea

Președintele Igor Dodon, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe poligonul de la Bulboaca, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor.

Dodon_Bulboaca

Igor Dodon pe poligonul de la Bulboaca. Foto: fb.com/dodon.igor

Dodon a constatat că activitățile de pe poligon se desfășoară conform planului obișnuit, sunt reparate și renovate unele imobile pentru întreținere și cazare, se îmbunătățește infrastructura drumurilor.

„Nu am depistat lucrări de ordin militar dubioase, care să sprijine zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situației din zona de securitate, implicare sau intervenție a forțelor armate straine”, a scris Dodon pe Facebook.

Șeful statului a mai comunicat că, până la sfîrșitul lunii august, va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a obține mai multe detalii și a da instrucțiunile necesare. În acest context, Dodon a anunțat că planifică inspectarea tuturor obiectivelor militare din țară pe parcusrul următoarelor săptămâni.

„Le-am amintit ofițerilor de rang înalt că Moldova e un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est.

Iar în caz că Guvernul împreună cu majoritatea parlamentară, motivați din exterior, vor încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional ca parte a luptei geopolitice din regiune, atunci eu voi fi nevoit să acționez ferm în apărarea păcii și a securității naționale.

În calitate de Președinte al Republicii Moldova, împreună cu poporul, vom fi îndreptățiți să demolăm această guvernare prin toate căile posibile, inclusiv să convocăm Marea Adunare Națională și să organizăm proteste non-stop.

Noi vrem pace pe meleagul moldav și nu vom permite jocuri tăinuite și periculoase în detrimentul securității cetățenilor Republicii Moldova, iar eu mă voi opune în mod categoric în fața oricăror încercări de a fi antrenați în conflicte sau război. Anume din acest motiv, că stau în calea intențiilor războinice ale unor factori externi și interni, sunt supus atacurilor agresive prin mass-media susținută de granturi occidentale. Dar ei nu mă vor intimida și nu mă vor face să cedez. Voi proteja neclintit securitatea și pacea în țară” a scris Dodon.

Recent, presa controlată de Kremlin a scris că SUA ar construi pe poligonul de la Bulboaca mai multe obiective militare cu scopul antrenării militarilor americani și moldoveni în vederea organizării unui atac asupra raioanelor secesioniste din stânga Nistrului.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.