Președintele Igor Dodon anunță că va avea o nouă întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cel târziu în octombrie, notează Radio Chișinău. Întrevederea ar urma să se producă în timpul lucrărilor summit-ului CSI, care se va desfășura la Moscova, a precizat el, în cadrul unei conferințe de presă, după vizita pe care a făcut-o luni la poligonul Armatei Naționale de la Bulboaca.

Igor Dodon_Vladimir Putin

Igor Dodon și Vladimir Putin. Foto: fb.com/dodon.igor

Dodon a specificat că a rugat autoritățile de la Moscova să nu sancționeze R. Moldova, după ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat de Guvernul de la Chișinău persona non grata.

Șeful statului a mai spus că va aborda acest subiect și în discuția pe care urmează să o poarte cu Putin.

De asemenea, în următoarele câteva săptămâni, Igor Dodon se va întâlni, potrivit declarațiilor sale, și cu liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

În cele șapte luni de la începutul mandatului său de președinte, Igor Dodon s-a întâlnit cu Vladimir Putin de trei ori. Prima sa vizită, în calitate de șef de stat, a fost la Moscova, pe 17 ianuarie. Cei doi s-au mai întâlnit în martie, la un forum al oamenilor de afaceri din  Federația Rusă și R. Moldova. Ultima oară, Putin și Dodon s-au văzut pe 9 mai,  președintele moldovean fiind singurul șef de stat prezent la parada militară dedicată Zilei Victoriei asupra Germaniei Naziste de la Moscova.

Reclame