Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, care își încheie mandatul de activitate, a fost decorat cu distincția „Ordinul de Onoare” de către președintele Igor Dodon.

Tapiola_Dodon

Pirkka Tapiola și Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Într-o însemnare pe Facebook, Dodon menționează că l-a decprat pe Tapiola „în semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat R. Moldova în procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susținute în promovarea valorilor democratice și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe arena internațională”.

Cei doi oficial au avut miercuri, 16 august, o întrevedere. „Am mulțumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relațiilor între R. Moldova și Uniunea Europeană, precum și pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, inițiate cu suportul personal al domnului ambasador. De asemenea, am menționat că domnul Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat și i-a reușit să excludă geopoliticul din relațiile noastre. Anume dumnealui, în anul 2015, a transmis la Bruxelles mesajul că R. Moldova trebuie să se axeze pe reforme și nu pe lozinci”, a scris Dodon.

Șeful statului i-a urat succes oficialului european în noua sa funcție de șef al Delegației UE în Bangkok, Thailanda. Președintele și-a exprimat încrederea că, odată cu numirea noului ambasador al UE, dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua.

 

Reclame