Vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a declarat în cadrul unui mic dejun de afaceri cu membrii Asociației Investitorilor Străini că autoritățile doresc să transforme R. Moldova într-o platformă atractivă pentru investiții, într-un centru regional, capabil să furnizeze produse și servicii de calitate atât pentru piața internă, cât și cea externă.

Octavian Calmac

Octavian Calmâc. Foto: argumentul.info

„Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru atragerea investițiilor în R. Moldova, crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor”, a menționat ministrul Calmâc, potrivit Moldpres. Dar astăzi, a adăugat ministrul, „avem nevoie și de un suport din partea mediului de afaceri în promovarea acestor politici, a unei deschideri mai largi în procesul de identificare și soluționare a problemelor care apar în procesul de realizare a proiectelor investiționale sau de altă natură”.

Asociația Investitorilor Străini (FIA) va continua să susțină eforturile autorităților în crearea unui mediu de afaceri prietenos pentru investitori și salută deschiderea acestora pentru discuții și schimb de opinii cu comunitatea de afaceri, a afirmat Alexander Koss, președintele Asociației.

Membrii FIA au abordat un șir de probleme, soluționarea cărora, în opinia lor, va permite eliminarea mai multor bariere în activitatea companiilor, va facilita dezvoltarea acestora, va duce la creșterea volumului de mărfuri produse. În această ordine de idei, au fost discutate problemele legate de arenda terenurilor agricole, gestionarea și consolidarea acestora, utilizarea resurselor de apă, impozitul de 2,5% „lux” plătit de operatorii de telefonie mobilă, colectarea și prelucrarea deșeurilor, „salariile în plic”.

Reclame