Cei 26 de ani de Independenţă a R. Moldova vor fi marcaţi pe 27 august printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent la Chişinău şi în raioanele republicii.

Drapel_tricolor_Chisinau_PMAN

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfânt” și la Complexul memorial „Maica Îndurerată”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc”, „Mărțișor”, orchestra „Fluieraș”, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra”, orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare.

De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.

Reclame