Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) salută intenţia cu privire la limitarea publicităţii băuturilor alcoolice, cu excepţia vinului, care este mândria R. Moldova.

Vin_vinuri_degustare

Foto: moldpres.md

Despre aceasta a declarat vineri, 18 august, viceministrul Vasile Luca în cadrul întrunirii republicane cu genericul „Aspecte ce ţin de organizarea recoltării, achiziţionării şi procesării strugurilor în anul 2017”.

Luca a menţionat că R. Moldova trebuie să dezvolte cultura de consum a vinului de calitate. Potrivit lui, în acest scop sunt planificate o serie de activităţi.

„Când am transferat vinul la categoria produselor alimentare, am avut intenţia să uşurăm viaţa viticultorilor şi să extindem oportunităţile de promovare a produselor vinicole, cu toate acestea, la ultimele 100 de metri, multe prevederi ale proiectului de lege au fost excluse din versiunea finală”, a spus viceministrul, citat de Infotag.

În cadrul şedinţei s-a evidenţiat că problema alcoolismului se datorează, în primul rând, faptului că populaţia preferă să consume vinul de casă.

La începutul lunii iulie, Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege cu privire la înăsprirea cerinţelor faţă de publicitatea băuturilor alcoolice. Autorul proiectului este Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Reclame