MADRM salută intenţia cu privire la limitarea publicităţii băuturilor alcoolice

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) salută intenţia cu privire la limitarea publicităţii băuturilor alcoolice, cu excepţia vinului, care este mândria R. Moldova.

Vin_vinuri_degustare

Foto: moldpres.md

Despre aceasta a declarat vineri, 18 august, viceministrul Vasile Luca în cadrul întrunirii republicane cu genericul „Aspecte ce ţin de organizarea recoltării, achiziţionării şi procesării strugurilor în anul 2017”.

Luca a menţionat că R. Moldova trebuie să dezvolte cultura de consum a vinului de calitate. Potrivit lui, în acest scop sunt planificate o serie de activităţi.

„Când am transferat vinul la categoria produselor alimentare, am avut intenţia să uşurăm viaţa viticultorilor şi să extindem oportunităţile de promovare a produselor vinicole, cu toate acestea, la ultimele 100 de metri, multe prevederi ale proiectului de lege au fost excluse din versiunea finală”, a spus viceministrul, citat de Infotag.

În cadrul şedinţei s-a evidenţiat că problema alcoolismului se datorează, în primul rând, faptului că populaţia preferă să consume vinul de casă.

La începutul lunii iulie, Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege cu privire la înăsprirea cerinţelor faţă de publicitatea băuturilor alcoolice. Autorul proiectului este Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.