Jurnalist: R. Moldova nu are nevoie de armată

R. Moldova nu are nevoie de armată. Ar fi suficient să existe servicii speciale antrenate care să apere țara în caz de necesitate. Această opinie a fost exprimată de către jurnalistul Alexandru Stahurski în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Armata_antrenament_Moldova-Romania

Foto: moldpres.md

În opinia jurnalistului, R. Moldova nu are nevoie nici de armată, nici de baze militare pe teritoriul ei. „În opinia mea, trebuie să avem militari profesioniști așa cum este garda în alte țări, carabinierii care trebuie să acționeze în situații excepționale”, spune Alexandru Stahurschii.

Aceeași opinie a fost împărtășită și de către politologul Boris Șapovalov. Dacă R. Moldova este stat neutru și nu poate face față unor asemenea țări ca România și Ucraina, politologul se întreabă de ce un stat atât de sărac ca R. Moldova trebuie să cheltuiască bani pentru întreținerea armatei.

Totodată, analistul politic Cornel Ciurea consideră că, reieșind din evenimentele care au loc în regiune, R. Moldova are nevoie de o armată bună. În opinia lui, în caz de atac, armata ar putea face față foarte puțin timp, pentru că nu este suficient de pregătită, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie lichidată. „A avea armată bună nu înseamnă neapărat că trebuie să luptăm”, a spus Cornel Ciurea.Categorii:Opinii

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.