Fiscul nu-și ia ochii de la agenţii economici care prestează servicii de agrement

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) continuă acţiunile de monitorizare şi control a zonelor de agrement pe întreg teritoriul ţării. Acestea au demarat la începutul sezonului estival şi vor continua până la finele acestuia, scrie trm.md. Scopul acţiunilor este conformarea, dar şi asigurarea unei administrări fiscale eficiente a contribuabililor care prestează servicii în zonele de agrement, dar şi prevenirea şi combaterea cazurilor de încălcare a prevederilor legislaţiei în vigoare.

Evaziune fiscala_calculator

Foto: activenews.ro

În total, pe parcursul lunilor iunie-iulie au fost efectuate 173 de controale fiscale, fiind stabilite încălcări în proporţie de 90% din numărul de controale efectuate.

De asemenea, pe parcursul celor două luni de vară, au fost monitorizați, prin intermediul posturilor fiscale, 18 agenţi economici. În cadrul postului fiscal, inspectorul responsabil a asigurat verificarea zilnică a agentului economic, iar în zilele de week-end, funcţionarul fiscal a monitorizat activitatea agentului economic pe întreaga zi.

Analiza preliminară a rezultatelor activităţii posturilor fiscale atestă că la majoritatea agenţilor economici monitorizaţi prin prisma posturilor fiscale, veniturile din activitatea zonei de agrement au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie 2016. La cinci agenţi economici creşterea a evoluat la circa 100%, iar la doi agenţi economici creşterea a constituit 50-60% comparativ cu perioada similară a anului precedent.Categorii:Fără categorie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.