ANRE, noua țintă a Platformei DA

Platforma DA cere Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să revizuiască tarifele la energia electrică pentru consumatorii finali. Despre aceasta se arată într-o declaraţie a partidului, citată de Infotag.

Andrei Nastase

Andrei Năstase. Foto: diez.md

Autorii declaraţiei susţin că, începând cu 1 iulie 2017, R. Moldova achiziţionează energie electrică de la Hidrocentrala Cuciurgan cu 45 dolari pentru 1 MWh sau cu 10% mai ieftin decât prevedea contractul încheiat anterior cu furnizorul din Ucraina (DTEK Trading – n.r.). Totodată, în perioada ianuarie-august, dolarul s-a depreciat faţă de moneda naţională cu peste 10%, ceea ce impunea o micşorare palpabilă a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale.

Platforma DA menţionează că „în urma semnării recente a contractului de livrare a energiei electrice cu furnizorul din Transnistria, continuă în regim accelerat majorarea datoriilor de peste $6 mlrd. faţă de „Gazprom” pentru gazul consumat în partea stângă a Nistrului, sumă care, în mod arbitrar, este pusă pe umerii întregii ţări”.

„În paralel cu aceasta, tandemul Plahotniuc-Dodon a fost şi rămâne preocupat de schimbarea sistemului electoral, extinderea atribuţiilor prezidenţiale, declaraţii geopolitice sterile, intimidarea opoziţiei şi alte acţiuni inutile pentru cetăţenii ţării”, consideră Platforma DA.

În declaraţie se menţionează că Platforma Demnitate şi Adevăr „se va opune şi în continuare oricăror derapaje antidemocratice, antisociale sau de alt gen, informând, totodată, societatea şi partenerii de dezvoltare asupra modului în care este condusă astăzi R. Moldova”.Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Cel mai înteresant că Platforma a venit cu o astfel de solicitare cînd ANRE a spus că este posibil ca acesta prețuri să fie micșorate.

    Apreciază

  2. Iar platforma speculează și lansează minciuni, prețul energiei electrice sa micsorat de 2 ori de cînd la putere e PD-ul de ce încearcă Năstase să ne frece menta ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.