Pavel Filip despre percheziţiile din cadrul Ministerului Educației și cel al Justiției

Premierul Pavel Filip a făcut astăzi precizări referitoare la percheziţiile din cadrul Ministerului Educației și cel al Justiției, specificând că a sesizat personal organele de drept după ce a văzut cozi la ministerele respective. „Cu părere de rău, constat, şi pentru asta trebuie să ne cerem scuze în faţa cetăţenilor noştri, că există bariere birocratice create artificial de către unii funcţionari”, a menţionat Pavel Filip.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Potrivit premierului, schema folosită la biroul care se ocupă de autentificarea diplomelor de studii era una defectuoasă: se lucra de două ori pe săptămână şi două ore se eliberau actele, astfel creându-se cozi. Această situaţie a favorizat aplicarea schemei în care au fost implicaţi intermediari şi funcţionari publici care pretindeau și primeau mită în schimbul urgentării perfectării diplomelor de studii.

„Astfel de fenomene se mai înregistrează la instituţiile care prestează servicii cetăţenilor, funcţionarii impun bariere pentru a scoate bani din buzunarele celor care doresc să urgenteze serviciile”, a spus Pavel Filip.

În context, premierul a cerut organelor competente să ancheteze cazul, iar vinovaţii să fie pedepsiţi, subliniind că aceeași poziție o va avea ori de câte ori va afla despre nereguli și ilegalități în funcționarea instituțiilor statului.

„Să fie un semnal pentru toţi ceilalţi, pentru instituţiile care oferă servicii. Or, să nu uităm că trebuie să oferim servicii calitative cetăţenilor. Nu mă voi opri personal şi vă îndemn şi pe voi, colegi, să luptăm cu aceste bariere care pot fi eliminate. Asta nu necesită investiţii suplimentare, ci o altă atitudine”, a subliniat premierul Pavel Filip.Categorii:Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.