Pirkka Tapiola: R. Moldova a înregistrat mai multe progrese

R. Moldova a înregistrat progrese în parcursul european. Declaraţia a fost făcută de către şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul unei întâlniri de rămas bun cu jurnaliştii.

Pirkka Tapiola

Pirkka Tapiola. Foto: newsmaker.md

Potrivit lui Pirkka Tapiola, actuala guvernare ar trebui să se focuseze în continuare pe promovarea reformelor, care să fie în beneficiul cetăţenilor. Printre acestea, oficialul a evidenţiat reforma administraţiei publice, a educaţiei şi a sistemului vocaţional, notează trm.md.

Pirkka Tapiola a mulţumit moldovenilor, dar şi autorităţilor pentru cei patru ani ce i-a petrecut în Moldova. El afirmă că R. Moldova a înregistrat mai multe progrese: „Liberalizarea regimului de vize este un succes, acum cetăţenii acestei ţări pot călători liber în orice ţară din Europa. Volumul investiţiilor, dar şi exportul de mărfuri tot a înregistrat succese, însă în ambele cazuri se putea şi mai mult”.

Totuşi, ambasadorul susţine că R. Moldova are şi anumite restanţe. „Eu am sperat că reformele lansate de autorităţi să avanseze mai rapid. Eu cred că nimeni nu s-a aşteptat să se producă furtul din cele trei bănci. Şi evident am sperat să fiu martorul unui progres mai bun privind rezolvarea conflictului transnistrean”, a precizat Pirkka Tapiola.

Oficialul european afirmă că a reuşit să se îndrăgostească de Republica Moldova şi spune că va reveni cu prima ocazie.

Noul ambasador al UE în R. Moldova va fi actualul ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko, în timp ce Pirkka Tapiola, conform dispoziției dată de Federica Morgherini, va fi ambasador în Thailanda.

Pirkka Tapiola a fost numit șef al delegației UE în Republica Moldova pe 4 aprilie 2013, înlocuindu-l pe Dirk Schuebel.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Oooo, serios? de cînd Pirkka așa declarații, pînă acum doar săgeți lansa împotriva guvernării, acum ia venit mintea la cap și vede și el progrese ?

    Apreciază

  2. Dar putea să înregistreze și mai multe progrese dacăTapiola era mai responsabil de munca sa și nu făcea interesele lui Filat și acelor din clanul Lucinschi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.