Fostul deputat liberal-democrat Pantelei Sandulachi va compărea în faţa magistraţilor pentru samavolnicie, soldată cu prejudicierea bugetului de stat cu 700 de mii de lei. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în privinţa acestuia şi a expediat dosarul în judecată.

Pantelei Sandulachi

Pantelei Sandulachi. Foto: adevarul.ro

Dacă fostul deputat din partea PLDM va fi găsit vinovat, acesta riscă de la trei până la opt ani de pușcărie, notează trm.md.

În 2012, Curtea de Apel Chişinău a obligat statul să-i achite fostului deputat Sandulachi un prejudiciu moral şi material în valoare de 400 de mii de euro pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său. Chiar dacă decizia instanţei nu era irevocabilă, Ministerul Finanţelor a dispus executarea acesteia şi a transferat pe contul bancar al fostului deputat suma de 6.250.480 de lei moldoveneşti.

Ulterior, Procuratura Generală a contestat la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) decizia Curţii de Apel Chişinău, care lăsa bugetul de stat fără mai bine de şase milioane de lei. În consecinţă, după mai multe procese de judecată, CSJ a decis ca Sandulachi să primească doar 1000 de euro, iar restul banilor să-i restituie statului.

Cunoscând despre decizia CSJ, având în cont încă peste 990 de mii de lei din cei 6.250.480 de lei, fostul deputat a ridicat în ziua imediat următoare de pe contul său bancar 700 de mii de lei şi i-a folosit în scopuri personale.

Reclame