Președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Produse Agricole din Moldova, Nicolae Pascal, a acționat-o în judecată, pentru datorii, pe fosta parteneră de afaceri, vicepreședinta Partidului Platforma DA, Aliona Mandatii.

Aliona Mandatii

Aliona Mandatii. Captură video: jurnaltv.md

În cadrul unei conferințe de presă, Pascal a spus că „Mandatii a făcut parte din asociație din anul 2012 și i-a rămas datoare cu peste 3 milioane de lei”.

„Noi am creat condițiile perfecte, am exportat producția peste hotare, însă în anul 2015 au apărut dificultăți şi datorii în valoare de câteva milioane de lei, iar o mare parte dintre acestea, de circa 3 mil. Lei, aparţin Alionei Mandatii. Ea mi-a spus că va vinde o parte din activele companiei sale, pentru a achita datoriile. Ea le-a vândut, însă eu n-am primit banii nici până în ziua de azi. Acum sunt plin de datorii, dezonorat în fața partenerilor și a furnizorilor, deoarece nu sunt în stare să rezolv problema financiară”, a spus omul de afaceri, citat de Infotag.

Potrivit lui, politica aici nu are nicio legătură, fiind vorba pur şi simplu de întoarcerea banilor.

„Nu vreau s-o discreditez pe Mandatii. Ea promovează în faţa oamenilor demnitatea și adevărul, însă pe parteneri îi tratează nedemn. În afacere, reputația joacă un rol important. Vreau să restabilesc dreptatea și să creez condiții favorabile pentru a lucra în continuare”, a comunicat el.

Reclame