Angajații Poliției de Frontieră au descoperit că nu doar tânăra moldoveancă și copilul acesteia au fost exploatați prin muncă silnică la o stână de oi din satul Ucrainca, raionul Căușeni, fiind vorba de încă un minor de 13 ani.

Stana

Foto: border.gov.md

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie a.c., polițiștii de frontieră au intrat în posesia unei informații precum că o locuitoare a satului Puhoi, raionul Ialoveni, și copilul acesteia, prin constrângere fizică și psihică, sunt exploatați prin muncă. Pe acest caz a fost sesizată și Procuratura din Căușeni, fiind deschisă o anchetă de urmărire penală. Astfel, un grup infracțional, profitând de statutul acestora, au impus să muncească în folosul lor la o stână de oi, pe care o dețineau.

În cadrul măsurilor speciale de investigaţie şi de urmărire penală în vederea identificării altor victime pe faptul celor constatate, polițiștii de frontieră din Direcția regional EST au găsit dovezi că la aceeași stână de oi a fost exploatat prin muncă încă un copil de 13 ani. Din informațiile deținute, minorul a fost maltratat și impus să muncească pe parcursul anilor 2009-2010, ulterior i-a reușit să fugă.

În prezent, stăpânii stânei de oi figurează și în cel de-al doilea dosar penal. Dacă le va fi dovedită vinovăția, suspecții riscă pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani.

Concomitent, polițiștii de frontieră din Direcția regional EST documentează un caz similar, consemnat în satul Tocuz, raionul Căușeni, în care conducerea unei gospodării țărănești este cercetată pentru trafic de persoane, în scop de exploatare prin muncă. Din primăvara anului 2015 până în toamna 2016, doi barbați de 38 și 40 de ani, ambii din raionul Căușeni, au fost ținuți și impuși să muncească, contra voinței, la stâna de oi din localitatea Tocuz.

Reclame