Ex-„premierul-caloș”: PAS și PPDA au șanse să treacă în Parlament

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au șanse să treacă în Parlament la următoarele alegeri parlamentare. Astfel, legislativul ar putea fi format de patru formațiuni politice – Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat, PAS și PPDA.

Ion Sturza

Ion Sturza. Foto: timpul.md

Declarația a fost făcută de fotul prim-ministru Ion Sturza în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

În opinia fostului premier, partidele PAS și PPDA ar putea acumula circa 30% din mandatele în parlament, rezultat care va contrabalansa și nu va permite crearea unei majorități constituționale de un singur partid.

„Dacă tunurile reale ale holdingului propagandistic al Partidului Democrat vor fi luate de pe aceste două partide de opoziție cu șanse de a intra în Parlament – Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – atunci lucrurile ar putea un pic să se schimbe”, a spus Sturza.

Totodată, fostul premier este sceptic referitor la faptul că aceste două formațiuni ar putea fuziona.

„Electoratul lui Andrei Năstase este mai radicalizat, ei mai degrabă intră în altă tagmă decât cei mai cumpătați, mai intelectuali, de exemplu, din diasporă ai Maiei Sandu. De aceea, poate are sens de mers cu două coloane și de unit eforturile în viitorul Parlament”, spune Sturza.

Menționăm că fostul șef al Guvernului Sturza, cel care a dat Moldova-Gaz pe mâna rușilor, este cunoscut ca „premierul-caloș”, din cauza sărăciei la care i-a adus pe moldoveni.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.