Referindu-se la interviul pentru Radio Europa Liberă al lui Alexandru Tănase, ex-preşedinte al Curţii Constituţionale şi ex-ministru al Justiţiei, fostul jurnalist la Publika TV Ivan Sveatcenko a scris pe Facebook că respectivul interviu este „cel mai bun” în contextul Zilei Independenței.

Ivan Sveatcenko

Ivan Sveatcenko. Foto: fb.com/ivan.sveatcenko

Potrivit lui Sveatcenko, Alexandru Tănase a diagnosticat atât puterea, cât și opoziția. Jurnalistul susține că observațiile lui Tănase sunt binevenite în special pentru opoziție, întrucât aceasta din urmă încă nu s-a învățat să-și impună propria agendă, ci reacționează mai degrabă la mesajele puterii. Acest lucru este, potrivit jurnalistului, o cale falimentară pentru opoziție.

Sveatcenko se referă, în acest context la PAS-ul Maiei Sandu și la PPDA-ul lui Andrei Năstase, comparând aceste formațiuni politice care creează impresia că sunt partenere. Jurnalistul dă de înțeles că echipa Maiei Sandu are șanse să învețe lecția „jocului” cu puterea, pe când în echipa lui Năstase e „pi#deț”. Sveatcenko merge mai departe, afirmând, mai în glumă, mai în serios, că Maia Sandu va fi succesoarea lui Dodon.

„Recent am făcut un experiment. Am distribuit un subiect de presă afiliat PDM. Și am «speculat» pe marginea agriculturii. O simplă provocare la nivelul pisoilor. Am amintit de domnul Slusari, pe care nici măcar nu l-am atins! Reacția a apărut în cinci minute. M-au numit cretin, care tânjește după Publika TV și care mai bine în general ar lua apă-n gură. Și asta a făcut-o dl Slusari, un om inteligent… Ce-i în capul liderului PPDA, dl Năstase, chiar mă ia groaza să-mi imaginez. Bre, AȘA nu se lucrează cu alegătorii!”, a scris Ivan Sveatcenko.

Reclame