Conducerea Parlamentului și a Guvernului nu va participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată pentru astăzi, 29 august. Anunțul a fost făcut de către președintele Legislativului, Andrian Candu, după ședința Biroului Central al PDM.

Filip-Candu

Pavel Filip și Andrian Candu. Foto: fb.com/AndrianCandu.MD

Candu a spus jurnaliștilor că reprezentanții puterii vor lipsi de la ședință deoarece pe agenda Consiliului se află subiecte ce nu țin de competențele acestuia și nici ale președintelui, transmite IPN.

Un asemenea subiect vizează decizia Guvernului de la Chișinău de a-l declara pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona non grata.

„Punerea unui asemenea subiecte pe ordinea de zi este o provocare și se încearcă să se politizeze un subiect consumat. Nu vrem Consiliul de Securitate să devină element de confruntare geopolitică”, a declarat Andrian Candu, potrivit sursei citate.

Acesta a subliniat că absența de la ședința Consiliului nu este un boicot, iar conducerea Parlamentului și a Guvernului va participa la ședințele acestuia când se vor discuta subiecte ce țin cu adevărat de securitatea statului.

Reclame