Inițiativa președintei PAS, Maia Sandu, de a cere o anchetă penală pe numele lui Igor Dodon pentru trădare de patrie exprimă protestul unei bune părți a populației R. Moldova, este de părere analistul politic Vlad Țurcanu.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: radiochisinau.md

Țurcanu a subliniat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că Maia Sandu a formulat în adresa lui Dodon un rechizitoriu politic care sintetizează acele nemulțumiri ale cetățenilor cu privire la acțiunile și declarațiile nesăbuite și scandaloase ale șefului statului. Potrivit lui Vlad Țurcanu, celelalte instituții ale statului nu reacționează și nu întreprind nimic pentru a-i tempera elanul lui Dodon.

„Având în vedere și imunitatea de care se bucură președintele, dar și specificul procuraturii care, după cum știm, nu a întreprins nimic în ideea de a-l opri cumva pe Igor Dodon și nici alte instituții ale statului. Parlamentul nu s-a autosesizat niciodată indiferent de cât de departe de Constituție au fost declarațiile lui Igor Dodon. În felul acesta, cred că e puțin probabil să se finalizeze această acțiune penală în vreun fel”, a declarat Vlad Țurcanu.

Reclame