Consiliul Marii Adunări Naționale, din care fac parte reprezentanţii formaţiunilor de opoziţie PPDA şi PAS, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile, cheamă cetăţenii să vină la acţiunea de protest din 17 septembrie, în faţa Parlamentului.

PPDA-PAS_protest

Foto: ipn.md

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedinta PAS, Maia Sandu, a spus, citată de Infotag, că „guvernarea actuală încearcă să lipsească poporul de drepturile sale fundamentale, să suprime toate vocile care-i critică, să elimine toate forţele care se opun abuzurilor lor”.

„Dar cetăţenii trebuie să arate că doresc o guvernare în interesul societăţii, dar nu în interesul unui grup aparte de oameni. Ei trebuie să arate că nu îşi doresc existenţa mizeră care va continua, dacă această guvernare se va menţine”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele DA, Andrei Năstase, a menţionat că, „după ce au capturat justiţia şi presa, după ce au jefuit rezervele valutare ale statului, după ce au sărăcit populaţia, autorităţile ne fură şi dreptul de a mai trăi şi munci acasă, în siguranţă şi bunăstare, în bună înţelegere şi pace, alături de familie”.

„Doar cu o societate consolidată, cu oameni deşteptaţi, demni de trecutul şi, mai ales, de un viitor mai bun, putem face faţă situaţiei dramatice în care ne aflăm şi schimba în bine Moldova. Doar împreună putem edifica o ţară în care să vrei să trăieşti, o ţară din care oamenii nu pleacă în străinătăţi”, a declarat Năstase.

Preşedintele Uniunii Pensionarilor din Moldova, Victor Leancă, a sprijinit ideea protestului şi a îndemnat toate persoanele în etate să iasă la acţiune. Interpretul Cătălin Josan i-a îndemnat pe tineri „să iasă la protest într-un moment atât de important pentru ţară”.

Ei au fost susţinuţi de directorul executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, care a amintit despre „situaţia disperată din agricultură şi de muncitorii din acest domeniu, care, deşi lucrează din zori şi până-n noapte, nu îşi pot achita creditele şi nu au pieţe de desfacere pentru producţia lor.

Jurnalistul Constantin Cheianu a menţionat că „poporul trebuie să ia situaţia în propriile mâini”.

Organizatorii preconizează un marș de la Parlament către sediul Delegației UE la Chișinău, precum și pichetarea sediului companiei publice „Teleradio-Moldova”.

Reclame