Schimb de infractori la frontiera moldo-ucraineană

Polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni au realizat, în punctul de trecere „Tudora-Starokazacie”, un schimb de infractori dați în căutare internațională. Din R. Moldova a fost extrădat un cetățean ucrainean, căutat pentru escrocherie, iar din Ucraina a fost predat un cetățean moldovean, dat în urmărire pentru organizarea migrației ilegale.

Infractori_frontiera

Foto: border.gov.md

Conform informației Centrul Cooperare Poliţienească Internatională (CCPI), cetățeanul Ucrainei, de 47 de ani, a fost anunțat în căutare de către BNC Interpol Kiev, pentru implicarea acestuia în activități de escrocherie pe teritoriul țării sale. În baza informațiilor deținute, la sfârșitul lunii iulie curent, bărbatul a fost reținut în momentul când a încercat să intre în R. Moldova, prin punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău. Până la luarea deciziei de extrădare, persoana vizată a fost plasată în penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Judecătora Chişinău, sediul Buiucani, a emis decizia cu privire la extrădarea lui autorităţilor ucrainene.

Cetățeanul moldovean de 30 de ani a fost anunțat în căutare internațională la solicitarea Poliției de Frontieră, pentru organizarea migrației ilegale. La sfârșitul lunii mai a.c., tânărul a fost reținut pe teritoriul Ucrainei. Astfel, interlopul moldovean a fost extrădat Poliției de Frontieră pentru continuarea acțiunilor de urmărire penală, pornite încă din 2016. În prezent, infractorul a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracționale.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.