Țăranu: Orientarea anti-Plahotniuc a opoziției de dreapta îl avantajează pe Dodon

Alegerile parlamentare din 2018 îi fac pe Partidul Democrat și președintele Igor Dodon să meargă pe căi diferite și să aibă interese diferite. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Anatol Taranu

Anatol Țăranu. Foto: Liviu Dumitru / timpul.md

Anatol Țăranu consideră că s-ar putea întâmpla să asistăm la un război adevărat între aceste două forțe politice – PDM și președintele Igor Dodon.

„Acum problema mare este cât de departe va ajunge Vladimir Plahotniuc în lupta împotriva lui Igor Dodon. Situația politică din Republica Moldova este una foarte incertă în această privință, fiindcă orientarea anti-Plahotniuc a opoziției de dreapta, oricât ar părea de paradoxal, de ceastă dată îl avantajează pe Dodon pentru că îi oprește elanul anti-Dodon al lui Plahotniuc”, spune analistul.

În opinia anlistului, forțele democratice pro-europene din Republica Moldova trebuie să găsească o formulă pentru a reduce influența lui Igor Dodon la niște cote nepericuloase pentru cursul european al Republicii Moldova. „Partidul Democrat dispune de posibilități mediatice enorme pentru ca într-un răstimp scurt să-l prefacă pe Dodon într-o figură discreditată”, afirmă Anatol Țăranu.

De asemenea, analistul spune că, după alegerile din 2018, guvernarea va fi una de coaliție, dar nu se știe cine cu cine vor fi aliați: PDM cu PSRM, PDM cu partidele de dreapta sau acestea din urmă vor face coaliție cu PSRM pentru a-l distruge pe Vladimir Plahotniuc.Categorii:Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.