Vameși deferiți justiției pentru contrabandă cu țigări

Trei angajați ai postului vamal „Giurgiulești 1” sunt învinuiți pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse de tutungerie, în proporții deosebit de mari. Implicarea acestora a fost relevată în cadrul documentării unei tentative de trecere ilegală peste frontiera vamală a 441.000 de țigarete, de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Ucrainei.

Tigari_fumator

Foto: libertatea.ro

Astfel, în cadrul cercetărilor demarate de către ofiţerii de urmărire penală şi de investigaţii speciale ai Serviciului Vamal, în comun cu procurorii PCCOCS, s-a stabilit implicarea angajaților vizați în schema de contrabandă cu țigarete, prin facilitarea trecererii peste frontiera vamală a bunurilor de contrabandă, disimulate în locurile special amenajate din autocamioanele care transportau mărfuri în România.

Toți trei au fost reținuți de către ofițerii de urmărire penală ai Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS, fiind dispusă suspendarea din funcție a acestora pe perioada desfășurării urmăririi penale.

În acest context, Serviciul Vamal relansează apelul către cetățeni de a sesiza autoritatea vamală despre eventualele scheme infracționale sau abuzuri cu implicarea colaboratorilor vamali, fiind garantată confidențialitatea identității persoanei care depune denunțul.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.