Alexandru Tănase: Dodon se comportă ca un guvernator al Federației Ruse

Președintele Igor Dodon nu acționează ca un șef de stat, întrucât un șef de stat nu poate să-și numească cetățenii „lepădături”. Opinia a fost exprimată de către fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Alexandru Tanase

Alexandru Tănase. Foto: timpul.md

„Un șef de stat este președintele tuturor, nu numai al socialiștilor, nu numai al găgăuzilor sau altor grupuri minoritare. El este președintele și al dvs. și al meu și trebuie să acționeze ca atare. Sigur, fiecare are preferințele sale politice, dar este o linie roșie pe care nu o poți trece, ceea ce, de fapt, nu observ în acțiunile domnului Dodon. El, de fapt, se comportă ca un guvernator al Federației Ruse care a fost numit pentru acest teritoriu și tot ceea ce face el este pentru a distruge independența acestui stat și a-l readuce în fostul imperiu sovietic. Și unicul impediment major pe care îl au ei este deocamdată Ucraina. Dacă și în Ucraina ar avea loc o «dodonizare», eu cred că lucrurile ar arăta destul de trist și la noi”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii.

În acest context, Alexandru Tănase a menționat că termenul „dodonizare”, pe care l-a întâlnit în presa din Letonia, semnifică procesul de instaurare a unor politicieni desemnați cu ajutorul Moscovei și de Moscova în mod direct.

Recent, într-un interviu acordat în contextul Zilei Independenței, președintele Igor Dodon a folosit calificativul „babe de la piaţă”, numindu-i „paraziţi” şi „lepădături” pe cei care pledează pentru unirea R. Moldova cu România.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.