Încep lucrările de proiectare a gazoductului Ungheni-Chişinău

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) a eliberat Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz” certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor de construcţie a conductei de transport de gaze naturale pe direcţia Ungheni – Chişinău. Documentul certifică elaborarea documentaţiei de proiect pentru lucrările de utilitate publică de interes naţional, planificate pe teritoriul raioanelor Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Străşeni şi municipiul Chişinău.

aragaz_gaze naturale

Foto: capital.ro

Potrivit MEI, citat de trm.md, lucrările de construcție a conductei de transport de gaze pe direcția Ungheni – Chișinău, care reprezintă faza a II-a a implementării proiectului „Conducta de interconectare a sistemului de transport de gaze naturale din România, cu sistemul de transport de gaze din Republica Moldova”, vor demara în viitorul apropiat şi urmează a fi finalizate în anul 2019.

Noul gazoduct va finaliza conectarea sistemelor de transport de gaze din România şi Republica Moldova, fiind o continuitate a primei părți de conexiune Iași – Ungheni, dată în folosință în 2014. Gazoductul Iași-Ungheni are o lungime de 43 kilometri din care 10,4 kilometri pe teritoriul Republicii Moldov, investiția fiind de 26,5 milioane euro, circa 80% din cost fiind acoperite de partea română și UE, iar restul de Republica Moldova.

Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă un pachet de finanțare de 92 milioane de euro pentru construirea gazoductului pe direcția Ungheni – Chișinău. BEI şi BERD acordă câte un împrumut de 41 milioane de fiecare, iar UE – un grant de zece milioane de euro.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.