Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă și pericol excepțional de incendiu pentru zilele de sâmbătă și duminică, 2 și 3 septembrie. Pe o mare parte a teritoriului sunt prognozate temperaturi maxime ale aerului de +34 de grade Celsius, transmite IPN.

Canicula

Foto: vremeanoua.ro

Până la data de 3 septembrie pe o mare parte a teritoriului se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Pentru weekend sunt prognozate temperaturi cuprinse între +11 și +16 grade Celsius pe parcursul nopții, iar pe parcursul zilei temperaturile vor oscila între +27 și +34 de grade. În raioanele de centru și sud va fi cel mai cald, +34 de grade.

Pentru începutul săptămânii viitoare, meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice și temperaturi de +15 și +19 grade Celsius ziua și +14 și +17 grade noaptea.

Tot de astăzi și până pe 10 septembrie, în legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, în râurile și lacurile din țară se menține seceta hidrologică.

Reclame