Unificarea Republicii Moldova cu România nu trebuie admisă, iar cetățenii care se pronunță împotriva statalității Moldovei trebuie declarați în afara legii. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: qmagazine.ro

Potrivit președintelui, pentru soluționarea problemei unionismului în Republica Moldova, are nevoie de susținerea majorității parlamentare.

„Noi ne-am pronunțat cu un proiect de lege, propunem același lucru care există în România – cei care se pronunță deschis pentru lichidarea statului românesc sunt considerați în afara legii. Sunt interziși, sunt arestați etc. Noi trebuie să facem același lucru”, a spus președintele.

Igor Dodon susține că în anul 2018 se va încerca destabilizarea situației din țară prin organizarea diferitor evenimente dedicate unirii. „Atunci când câteva mii de cetățeni români vor încerca să treacă în marș de la frontieră până în Chișinău, iar zecilor, miilor și milioanelor de cetățeni acest lucru nu le place, ei ar putea răspunde cu unele acțiuni. În legătură cu acest lucru, nu avem nevoie de destabilizarea situației”, a declarat șeful statului.

În opinia președintelui, România niciodată nu va putea înghiți Republica Moldova pentru că acest lucru va duce la lichidarea statului românesc.

Reclame