Astăzi se împlinesc 26 de ani de la crearea autorității vamale a Republicii Moldova. În mesajul său de felicitare cu această ocazie, șeful Vămii, Vitalie Vrabie, afirmă că în  perioadă în acești ani „sistemul vamal a evoluat într-un ritm exponențial, remarcându-se prin capacitatea de a implementa reforme și de a aplica cele mai novatoare instrumente de administrare vamală”.

Vitalie Vrabie

Vitalie Vrabie. Foto: moldpres.md

Vitalie Vrabie susține că, prin reformele demarate și promovarea celor mai bune practici, Vama s-a aliniat standardelor și exigențelor internaționale, reconfirmându-și astfel statutul de garant al securității economice a statului și de promotor al comerțului internațional.

„Astăzi, Serviciul Vamal este o instituție modernă, eficientă și proactivă, care beneficiază de susținerea partenerilor internaționali de dezvoltare și care își ajustează în permanență principiile de operare în corelare cu cele mai recente actualizări din domeniul vamal”, afirmă Vrabie.

Potrivit șefului Vămii, progresele în acest domeniu se datorează atât politicilor de modernizare promovate, cât și contribuției angajaților Vămii.

Reclame