Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei, a afirmat că a ajuns, duminică, la un acord cu preşedintele american Donald Trump pentru a determina comunitatea internaţională să răspundă ferm, după ce regimul de la Phenian a testat o bombă cu hidrogen, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Atac nuclear_Coreea de Nord-SUA

Captură video: youtube.com / 조선의 오늘

Prim-ministrul japonez a mai precizat că a avut o convorbire şi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, amândoi afirmându-şi intenţia de a coopera în problema nord-coreeană.

„Eu şi preşedintele Trump împărtăşim opinia că nu putem trece cu vederea gestul nesăbuit al Coreei de Nord. Comunitatea internaţională trebuie să-şi demonstreze hotărârea prin aplicarea unei presiuni mai mari decât până acum. Confirm din nou că Statele Unite şi Japonia sunt 100% împreună”, a declarat Shinzo Abe în faţa reporterilor japonezi.

A fost a patra conversaţie dintre Abe şi Trump în ultimele cinci zile.

Abe a adăugat că a ajuns la un numitor comun şi cu Vladimir Putin în privinţa pericolului de care îl reprezintă Coreea de Nord şi a afirmat că cei doi vor lucra împreună în această problemă. Prim-ministrul japonez a anunţat că va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu Putin la Vladivostok.

Reclame