Liderul separatist transnistrean, Vadim Krasnoselski, acuză Chișinăul de „manifestare a slăbiciunii” și de utilizare a unor „instrumente radicale” în relația sa cu Tiraspolul, cum ar fi izolarea regiunii.

vadim-krasnoselski

Vadim Krasnoselski. Foto: kommersant.ru

Potrivit agenției oficiale de la Tiraspol, novostipmr.com, citată de Radio Chișinău, Krasnoselski a făcut această declarație în contextul în care, zilele trecute, Poliția de Frontieră a R. Moldova a blocat participarea unor activiști sociali și oficiali ruși la festivitățile organizate sâmbătă, 2 septembrie, la Tiraspol cu ocazia aniversării a 27-a de la proclamarea așa-zisei „independențe” a regiunii. Conform sursei, Chișinăul a interzis, de asemenea, accesul în stânga Nistrului la respectivele „festivități” pentru reprezentanții republicilor separatiste Osetia de Sud și Abhazia.

Liderul de la Tiraspol consideră că prin asemenea acțiuni, Chișinăul manifestă „o slăbiciune” ce denotă frică față de ceea ce el numește „poporul transnistrean”.

Amintim că, în ultima vreme, Chișinăul a restricționat vizitele oficialilor ruși în Transnistria pentru a sprijini regimul separatist de la Tiraspol. În iulie, mai multor cetățeni ruși le-a fost interzis accesul în regiune la festivitățile consacrate împlinirii a 25 de ani de la instituirea misiunii de pacificatori ruși în Zona de Securitate, iar vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul R. Moldova.

Reclame