Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, care în 2015 a exercitat funcția de ministru al Apărării doar cinci luni de zile, vorbește despre partea bună a luptei președintelui Igor Dodon împotriva Armatei Naționale.

Viorel Cibotaru

Viorel Cibotaru. Foto: pldm.md

Cibotaru crede că insistența cu care Dodon luptă împotriva Armatei Naționale și a angajamentelor R. Moldova față de parteneriat pentru pace, față de sistemul internațional de securitate și apărare colectivă, față de legile și „cutumele statului” etc. „ar putea să aibă și efecte extrem de pozitive pentru noi”.

„Unicul argument al lui Dodon – neutralitatea – trebuie eliminat din Constituție. Oricum e compromis, interpretat și perceput eronat și la nimic nu ne folosește”, scrie liderul PLDM.

Potrivit lui Cibotaru, neutralitatea R. Moldova „nu a fost o emanație a gândirii politice «naționale», nu a reflectat o necesitate strategică și nu ne-a ajutat, în acești 23 de ani de la adoptarea Constituției, la consolidarea statului. A fost băgată direct de agenții de influență (poate și operativi, unii) ai Federației Ruse și exprimă doar mecanismul cu care FR vrea să mențină țările din fosta URSS în albia sa”.

Reclame