Fracțiunea parlamentară a PLDM va fi și în noua sesiune a Legislativului „un clopot care va trage semnale de alarmă ori de câte ori actuala majoritate va comite derapaje antidemocratice”. În acest sens, președintele fracțiunii, Tudor Deliu, susține că deputații liberal-democrați vor veni cu mai multe proiecte și inițiative legislative.

Tudor Deliu

Tudor Deliu. Foto: pldm.md

„Practica, însă, demonstrează că toate inițiativele înaintate de către opoziție până acum se prăfuiesc în sertarele parlamentarilor și nu sunt incluse pe ordinea de zi”, a declarat Tudor Deliu, citat într-un comunicat al PLDM.

Deliu a subliniat că fracțiunea PLDM va sesiza opinia publică cu privire la „toate ilegalitățile” care se comit în Parlament.

„Fracțiunea va fi acel clopot care va trage alarma și va sesiza cetățenii R. Moldova privind necesitatea transformării Parlamentului într-un organ legislativ și nu într-o corporație care decide peste noapte ceea ce își dorește. Deputații trebuie să-și amintească articolul doi din Constituție, care stipulează că nimeni nu are dreptul să exercite puterea de stat în nume propriu. Suveranitatea naţională aparţine poporului R. Moldova și vom insista ca această normă din Constituție să fie respectată”, a precizat Deliu, potrivit sursei citate.

Reclame