Președintele Igor Dodon a devenit un factor periculos de destabilizare nu numai internă, dar și regională. De această părere este Andrei Țurcanu, deputat în primul Parlament al R. Moldova, doctor în filologie, poet, publicist, critic și istoric literar.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: timpul.md

Potrivit fostului deputat, „inițierea procedurii de impeachment, pentru care sunt 1001 de argumente, ar însemna, în situația concretă de azi, să i se dea apă la moară celui care asta și așteaptă. A spus-o chiar Dodon zilele acestea într-un cerc mai restrâns, ca un baistruc șantajist de mahala ce este, în spatele căruia stă proțăpit un bandit «apărător al celor mici și obidiți»: «Dacă încearcă să mă demită, începe războiul la Nistru». Aș a zis el”.

Andrei Turcanu

Andrei Țurcanu

„Scenariul e clar. În calitate de «comandant suprem» dânsul ar putea chema trupele transnistrene să-i vină în ajutor pentru «restabilirea ordinii constituționale». Ar fi din partea lui un gest criminal antinațional. Trebuie însă să înțelegem că nu acest lucru contează pentru el. Importantă va fi în aceste acțiuni provocatoare doar acoperirea lor de legitimitate din punctele din Constituția RM privind drepturile Președintelui”, scrie Andrei Țurcanu pe Facebook.

„În această situație, UNICA SOLUȚIE de stopare a boncăluielilor prezidențiale și de prevenire a unei tragedii naționale este restrângerea la limită a prerogativelor constituționale ale Președintelui RM. Am toată convingerea că în Parlamentul Republicii Moldova, care are aceeași legitimitate a votului întregului popor, sunt destule forțe capabile să înțeleagă situația de impas în care ne-am pomenit și să elimine din Constitujție prerogativele Președintelui ce țin de politica externă și de politica de securitate a statului. Doar astfel se poate preveni declanșarea pe teritoriul RM a unui nou război civil”, conchide fostul deputat.

Andrei Turcanu_Dodon_Fb

Captură de ecran: fb.com/andrei.turcanu.338


Grea lovitură de imagine pentru Dodon #JOSDODON


 

Reclame